Dit deelde Claudia onlangs met mij: “Ik ben 1.001 therapeuten langs geweest en wist ze allemaal om de tuin te leiden. De Creatrix methode werkt vanuit het onderbewuste, voor mij was dat heel nodig.

Dit is een van de voorbeelden die ik vaak hoor. Ik spreek regelmatig hoogbegaafden die al van alles hebben geprobeerd om beter met hun uitdagingen om te gaan. Maar die toch keer op keer teleurgesteld zijn geraakt. 

Een scenario wat veel voorkomt

Je merkt dat je last hebt van bepaalde uitdagingen. Dat kunnen onverwerkte trauma’s zijn, somberheid of keer op keer in een burn-out terechtkomen. Vol goede moed ga je op zoek naar hulp om hier beter mee om te gaan. Je vindt een psycholoog of een coach en je start met de sessies.

Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Of het gaat goed en je ervaart verlichting op je klachten. Je voelt sessie na sessie verbetering. Je ervaart rust in je hoofd, je voelt je lekker in je vel en je doorbreekt het gedrag dat je niet meer wilt.
  • Of je merkt dat je onvoldoende vooruitgang boekt. Je voelt je niet echt begrepen en je ziet onvoldoende het nut van de invulling van de sessies. Je probeert belemmerend gedrag te doorbreken, maar valt snel weer terug in oud gedrag. Daardoor kost het je steeds meer moeite om gemotiveerd te blijven tijdens het coachingstraject.

Als je het 2e scenario herkent is de kans groot dat je motivatie steeds verder onder het nulpunt zakt. Met als gevolg dat je je intelligentie inzet om de coach of psycholoog om de tuin te leiden. Je laat de ‘gewenste groei’ zien omdat je dan met goed fatsoen de sessies stop kunt zetten om ‘er maar van af te zijn’.

Het nadeel is dan natuurlijk wel dat je niet het gewenste resultaat behaald en je nog steeds met dezelfde uitdagingen blijft zitten. Ondanks dat je hier veel tijd en geld in hebt geïnvesteerd.

6 tips om een succesvol eindresultaat te realiseren

  1. Ga op zoek naar een coach die weet hoe je als hoogbegaafde denkt en voelt. Zodat je je eindelijk echt begrepen voelt en tot een uitwisseling komt die voor een blijvend resultaat zorgt.

  2. Neem de tijd om te ontdekken of je een klik voelt bij de coach die je op het oog hebt. Als jij je veilig voelt, is het mogelijk om je diepste pijn en emoties te durven uiten en op te lossen. Gun jezelf die bevrijding en opluchting.

  3. Onderzoek waar jij het meeste baat bij hebt: jezelf beter begrijpen en meer inzicht in jezelf of weet je het rationeel allemaal al, maar wil je je anders voelen en anders handelen. Als je kiest voor meer inzicht krijgen heb je een andere aanpak nodig dan als je je anders wilt voelen en gedragen.

  4. Kies een vorm die bij jou past. Als je geneigd bent om een coach of psycholoog in de praatsessies om de tuin te leiden, kies dan voor een andere vorm dan ‘praten’. Bijvoorbeeld door te kiezen voor sessies waarin je met het onbewuste werkt.

  5. Ben je het helemaal zat om wéér je hele levensverhaal te vertellen? Kies dan voor een traject waarbij dat niet hoeft en je al die triggers uit het verleden toch achter je kunt laten.

  6. Ben je het vertrouwen in coaching verloren? Kies dan voor een coach die met een resultaatgarantie werkt.

De meeste vrouwen die bij kwamen voor het Creatrix doorbraaktraject herkennen één of meer van bovenstaande punten.

Heb jij een vraag hierover? Mail jouw vraag dan naar josien@josienhannema.nl. Ik beantwoord mails altijd persoonlijk en binnen 24 uur.

Wil je kennismaken om te ontdekken of ik je kan helpen om een blijvende verbetering te realiseren? Plan dan gerust een gratis en vrijblijvende afspraak in.

Contact

Wil je meer weten over Creatrix®? Wil jij je ook voorgoed van je belemmeringen, oud zeer en niet-helpende patronen bevrijden en de voordelen van het 1:1 Creatrix® doorbraakprogramma ervaren? Plan een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in via mijn online agenda. Voel je welkom, ik ontmoet je graag!

Ook voor andere vragen nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen:

Tel: +31 (0)6 – 519 305 81
E-mail: josien@josienhannema.nl