Hoogsensitief zijn heeft vele voordelen. Ook als je ondernemer bent! Dus heb ik de meest voorkomende kenmerken van een hoogsensitieve ondernemer voor je op een rij gezet.

En ik ben heel benieuwd of ze herkenbaar zijn voor je! 🤩

Waarin onderscheid je je als hoogsensitieve ondernemer? Je ontdekt ze hier 👇🏻

Veelvoorkomende kenmerken en voordelen van hoogsensitief ondernemerschap

1. Empathie: als je hoogsensitief bent heb je vaak een sterk ontwikkeld empathisch vermogen, waardoor je goed kunt aanvoelen wat je klanten, medewerkers en partners nodig hebben.

2. Intuïtie: je vertrouwt sterk op je intuïtie bij het nemen van beslissingen, waardoor je in staat bent om snel en effectief te handelen.

3. Creativiteit: als hoogsensitieve ondernemer heb je een rijke verbeeldingskracht en ben je creatief in het bedenken van nieuwe ideeën en oplossingen.

4. Diepgaande verwerking: je hebt de neiging om informatie diepgaand te verwerken en bent zeer detailgericht, wat je helpt om grondige analyses te maken en goed geïnformeerde beslissingen te nemen.

5. Zorgzaamheid: je bent enorm zorgzaam en betrokken bij je teamleden en klanten, wat een positieve werkomgeving bevordert en waardoor je klanten erg tevreden zijn.

6. Overweldiging: een van de uitdagingen is dat je ook sneller overweldigd kan raken door stress en de emotionele of praktische eisen van het ondernemerschap.

7. Behoefte aan rust en herstel: je hebt vaak behoefte aan regelmatige momenten van rust en herstel om overprikkeling te voorkomen en je energieniveau op peil te houden.

8. Perfectionisme: je kunt de neiging hebben om perfectionistisch te zijn, wat zowel een kracht als een uitdaging kan zijn in het runnen van je bedrijf.

9. Sterke verbindingen: je hecht veel waarde aan diepe en betekenisvolle relaties met anderen, zowel op persoonlijk als zakelijk niveau. Contact met gelijkgestemden zorgt ervoor dat je je begrepen voelt en je daardoor ook minder eenzaam en ‘anders’ voelt.

10. Multitasking-vaardigheden: je bent hoogstwaarschijnlijk goed in multitasking, omdat je in staat bent om verschillende aspecten van je bedrijf tegelijkertijd te overzien. Je bent goed in het grote plaatje zien waardoor je ook betere beslissingen kunt nemen.

11. Waardering voor esthetiek: je hebt oog voor detail en esthetiek, waardoor je in staat bent om je bedrijf en branding op een aantrekkelijke, professionele manier vorm te geven en te presenteren.

12. Gevoeligheid voor sfeer: je bent je bewust van de sfeer en energie in je werkruimte waardoor je makkelijk een positieve, fijne omgeving kunt creëren. Voor jezelf én voor anderen die hier (onbewust) van meegenieten.

13. Klantgerichtheid: je bent sterk betrokken bij de behoeften van je klanten en streeft naar een persoonlijke benadering waardoor je klanten zich echt gezien en gehoord voelen.

14. Verhoogd bewustzijn: de kans is groot dat je een verhoogd bewustzijn hebt van subtiele veranderingen en signalen in je omgeving, wat je helpt om kansen en uitdagingen sneller op te merken.

15. Diepgaande reflectie: je bent geneigd om diep na te denken over je beslissingen en strategieën, wat meestal leidt tot goed doordachte keuzes. Ook juist voor de lange termijn.

16. Veerkracht: hoewel je gevoeliger bent voor stress, beschik je vaak over veerkracht en doorzettingsvermogen om uitdagingen te overwinnen en tegenslagen te doorstaan.

Uiteraard is ieder hoogsensitief persoon weer anders. Iedereen is uniek en het is ook heel logisch dat je sommige kenmerken wel herkent en andere ook weer niet.

Met deze opsomming wil ik je vooral weer even herinneren aan de voordelen die bij hoogsensitief ondernemerschap komen kijken. 🤩

Het belangrijkste is dat je je bewust bent van je sterke punten en uitdagingen, zodat je die kunt benutten en je effectief om kunt gaan met de stress die bij het ondernemerschap komt kijken.

Wil je meer weten over hoogsensitief ondernemerschap en hoe je hier optimaal mee om kunt gaan? Meld je dan aan voor mijn online masterclass ‘Van overprikkeld naar rust voor hoogsensitieve ondernemers’ of plan een vrijblijvende kennismaking in.

Contact

Wil je meer weten over Creatrix®? Wil jij je ook voorgoed van je belemmeringen, oud zeer en niet-helpende patronen bevrijden en de voordelen van het 1:1 Creatrix® doorbraakprogramma ervaren? Plan een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in via mijn online agenda. Voel je welkom, ik ontmoet je graag!

Ook voor andere vragen nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen:

Tel: +31 (0)6 – 519 305 81
E-mail: josien@josienhannema.nl