Want het doorbreken en loslaten van je belemmerende overtuigingen heeft nu eenmaal een aanzienlijke, positieve impact op heel veel verschillende gebieden in je leven.

Kort samengevat zijn belemmerende overtuigingen negatieve gedachten of overtuigingen die jou iedere dag weer beperken in je mogelijkheden en in je succes. Het belemmert je in wat je denkt te kunnen bereiken en je ziet daardoor ook echt minder mogelijkheden dan er daadwerkelijk zijn. Super zonde natuurlijk, die tunnelvisie.

Dus is het de hoogste tijd om de positieve impact van het veranderen van deze overtuigingen met je te delen.

1. Zelfvertrouwen en zelfbeeld

Belemmerende overtuigingen zorgen ervoor dat je gelooft dat je niet goed genoeg bent of dat je niet in staat bent om bepaalde doelen te bereiken. Door je overtuigingen te veranderen in positievere en ondersteunende overtuigingen, krijg je een instant boost in je zelfvertrouwen.

Het verbetert je zelfbeeld aanzienlijk. Je gaat namelijk veel meer je eigen waarde zien en voelen! Je ziet niet alleen meer kansen en mogelijkheden. Je gaat ook echt vanuit je tenen geloven dat succes ook voor jou is weggelegd. 🤩

2. Gedrag en acties

Beperkende overtuigingen weerhouden je er vrijwel altijd van om bepaalde acties te ondernemen of risico’s te nemen. En het is heel logisch dat succes dan ook uitblijft. Want dat komt niet vanzelf uit de lucht vallen.

Wanneer je je overtuigingen vervangt door ondersteunende overtuigingen, kom je WEL in actie, zodat die doelen eindelijk wel binnen handbereik komen.

3. Carriere en succes

Je durft niet te solliciteren naar hogere functies of betere kansen in je carrière na te jagen. Door die belemmeringen laat je die promotie aan je voorbij gaan of vraag je steeds maar weer niet om die loonsverhoging.

Als je ondernemer bent, zorgt het ervoor dat je niet zichtbaar durft te zijn. Want wie ben jij om anderen iets te leren wat je zelf nog niet voor 150% onder de knie hebt. En je hebt vaak ook moeite met het vragen van goede prijzen, want tja, kun je dat wel echt waarmaken….

Dus als jij hier graag verbetering in wilt, zodat groei en succes wel echt realiteit voor je worden, dan is het juist belangrijk om je overtuigingen te veranderen.

4. Relaties

Negatieve overtuigingen kunnen van grote invloed zijn op je relaties, omdat ze voor negatieve emoties en misverstanden kunnen zorgen. Als jij jezelf niet goed genoeg voelt, vind je het lastig om je kwetsbaar op te stellen en wordt het aangaan van een echte verbinding heel lastig.

Dus als je een fijne, gelijkwaardige relatie wilt opbouwen en behouden is het juist heel belangrijk om bij jezelf te beginnen en genoeg zelfvertrouwen op te bouwen. Zodat je je open durft te stellen en gaat zien dat jij ook een lot uit de loterij bent voor een ander.

Dat lukt vaak pas als je die negatieve gedachten over jezelf hebt veranderd. Als je jezelf leuk en waardevol vindt, ga je er vanuit dat anderen dat ook vinden. 😉

5. Emotionele welzijn

Belemmerende overtuigingen veroorzaken al snel stress, angst en negatieve emoties. Omdat overtuigingen echt als een waarheid voelen voor jou en je echt gelooft dat je niet leuk, niet slim of niet waardevol bent, komt hier angst of stress uit voort. Want je gelooft dat je tekortschiet en daardoor ontstaat vaak de angst voor afwijzing of kritiek. Dit heeft natuurlijk ook direct een impact op je emotionele én fysieke gezondheid.

6. Creativiteit en innovatie

Doordat je niet genoeg vertrouwen hebt in jezelf, vind je nieuwe ideeën verkennen eng. Je creativiteit wordt gedwarsboomd. Ook al bedenk je de meest creatieve ideeën, je durft ze niet uit te spreken, want anderen vinden ze misschien wel gek of stom. Het is wachten totdat iemand anders met het idee komt en met de eer kan strijken.

Het aanpakken van je belemmeringen zal je juist helpen om je creativiteit weer te laten stromen en je durft het te delen met anderen. Het gevolg is dat je positieve reacties (en dus meer succeservaringen) krijgt, waardoor je zelfvertrouwen nog verder groeit. Je gaat je steeds meer realiseren wat je meerwaarde is.

Je staat meer open voor ontdekken, proberen en leren waardoor je ook echt meer leert en je jezelf meer ontwikkelt. Win-win!

7. Algemene levensvreugde

Het is natuurlijk logisch dat je je op dagelijks niveau beter gaat voelen als je negatieve gedachten en emoties structureel verminderd worden. Je zit niet meer constant in je hoofd en je kunt stoppen met piekeren en je zorgen maken.

Er komt ruimte om te genieten van het hier en nu, zonder knagende angst op de achtergrond. Je voelt dat het allemaal wel goedkomt. Waardoor je veel vaker meer vreugde en tevredenheid ervaart.

Dit zijn natuurlijk hele goede redenen om je negatieve overtuigingen te veranderen en om te zetten in helpende, bekrachtigende overtuigingen.

Onze belemmerende gedachten hebben een enorme impact op hoe we ons voelen en hoe we ons gedragen. Dus als je je negatieve gedachten verandert, ga je je echt anders voelen en gedragen.

Om een gedachte of overtuiging te veranderen, is het vaak niet genoeg om dit alleen met het bewuste deel van je brein te doen, omdat de overtuiging in je onbewuste zit. Je onbewuste zoekt namelijk automatisch bewijs voor de overtuigingen die je hebt. Als je een echte en blijvende verandering wilt, is het dus een must om de overtuiging in je onbewuste aan te pakken.

In mijn 1:1 reset traject werk ik daarom ook niet alleen met je bewuste, maar ook met je onbewuste. Zodat je de belemmeringen die zo diep in je systeem verankerd zitten, aan kunt pakken en blijvend om kunt zetten in een positieve bekrachtiging. Zo pak je niet de symptomen, maar de oorzaak aan. En dat zorgt ervoor dat je écht een wezenlijk verschil ervaart, wat ook nog eens blijvend is!

Wil je meer weten over mijn reset traject en wat het loslaten van belemmerende overtuigingen jou kan opleveren? Neem dan contact met mij op of plan een vrijblijvende kennismaking in via mijn online agenda.

Contact

Wil je meer weten over Creatrix®? Wil jij je ook voorgoed van je belemmeringen, oud zeer en niet-helpende patronen bevrijden en de voordelen van het 1:1 Creatrix® doorbraakprogramma ervaren? Plan een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in via mijn online agenda. Voel je welkom, ik ontmoet je graag!

Ook voor andere vragen nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen:

Tel: +31 (0)6 – 519 305 81
E-mail: josien@josienhannema.nl