Daar lees je van alles over in dit blog. Wil je liever luisteren in plaats van lezen? Ga dan naar mijn podcast over dit onderwerp.

Heb jij al van alles geprobeerd om van je onzekerheden, angsten en twijfels af te komen? Heb je tig zelfhulpboeken gelezen, verschillende praatsessies gehad, affirmaties gezegd tot je ons woog en jezelf op een positief-denken-dieet gezet? En ondanks alle tijd, moeite en geld die je erin hebt gestoken, werkte het onvoldoende of maar even? Dan ligt dat niet aan jou!

De meeste methodes, therapieën en trainingen die er zijn, zijn ontwikkeld door mannen en dus ook vooral geschikt voor mannen. Omdat het vrouwenbrein fundamenteel anders werkt, werken die methodes niet goed genoeg voor vrouwen. Als je een vrouw bent en blijvend van emotionele en mentale blokkades af wilt komen, heb je een methode nodig die aan 6 essentiële criteria voldoet.

De 6 essentiële criteria die voor een blijvende, positieve verandering zorgen bij vrouwen:

1. Genderspecifiek
Omdat het vrouwenbrein heel anders werkt heb je als vrouw een methode nodig die specifiek voor het vrouwenbrein is ontwikkeld en rekening houdt met deze verschillen. Niet alleen je brein werkt anders, je hebt ook met hormonen te maken die ervoor zorgen dat de wereld er elke dag van de maand anders uit ziet.


2. Compleet
Vaak wordt alleen gefocust op het hoofd (ratio). Maar om een echt blijvend resultaat te krijgen zijn juist ook je gevoel en je intuïtie van belang en dan vooral dat ze allemaal met elkaar in verbinding worden gebracht.

Heel veel vrouwen ervaren een gat tussen wat ze WETEN en wat ze VOELEN. Vaak weet je wel dat je niet dom bent en toch kun je het gevoel hebben dat je je werk niet goed genoeg hebt gedaan, ben je bang voor kritiek of bang om door de mand te vallen. Dat is ook een van de redenen waarom affirmaties geen blijvende, diepgaande werking hebben. Zodra je iets positiefs tegen jezelf zegt, komt daar direct een kritisch stemmetje achteraan wat dat weer naar beneden kan halen of kan ontkrachten. Je zegt bijvoorbeeld tegen jezelf: ‘Ik heb het goed gedaan’, maar het kritische stemmetje zegt meteen “Is de kwaliteit wel hoog genoeg?”, “Heb ik het wel goed gedaan?”, “Vinden ze het wel goed genoeg?”.


En dat zorgt ervoor dat positief denken of affirmaties zeggen voor vrouwen zo hard werken is en niet echt beklijft. Rationeel weet je het wel en je wilt het graag geloven, maar je voelt het niet zo, omdat op onbewust niveau je iets anders gelooft.


3. Epigenetisch
Het is wetenschappelijk bewezen dat je genen, emoties en ervaringen van je (voor)ouders erft. Het is dus logisch dat je blokkades of issues kunt hebben die je niet kunt herleiden of verklaren. En het is nog helemaal niet zo lang geleden dat vrouwen een ondergeschikte positie hadden en op de brandstapel konden eindigen. Het is dus ook helemaal niet zo gek dat heel veel vrouwen zich nog steeds niet goed genoeg of minderwaardig kunnen voelen. Dat ze bang zijn om hun kop boven het maaiveld uit te steken en niet naar hun intuïtie durven te luisteren.


4. Veilig

Het is echt aan te raden om met een methode te werken waarbij je niet hoeft her te beleven of je verhaal maar steeds weer moet vertellen. Vrouwen hebben 25% meer verbindingen tussen hoofd en hart. En dat zorgt ervoor dat iedere keer als je iets denkt of zegt, de bijbehorende emoties worden gevoeld.

Stel, je hebt iets meegemaakt wat je erg verdrietig heeft gemaakt. Zodra je dat aan iemand vertelt, voel je diezelfde emoties weer bovenkomen. Voel je weer dat verdriet. En dat is natuurlijk helemaal niet prettig en daar ga je je niet beter door voelen. Daarom is het zo belangrijk om je pijnpunten aan te pakken met een methode waarbij je niet hoeft her te beleven en je ze toch echt achter je kunt laten. Hoe minder je hoeft te herbeleven, hoe beter het is, zodat oud zeer niet nog dieper in je brein verankerd wordt.


5. Wederkerig

Waar een emotie of blokkade wordt weggehaald, moet ook iets voor in de plaats komen. Met de juiste methode vervang je je belemmerende gedachten en overtuigingen met helpende overtuigingen. Zodat er geen leegte of ruimte achterblijft waar opnieuw negatieve lading kan ontstaan.


6. Eigen
Hoe vaak krijg je niet adviezen en oplossingen die je graag ter harte zou willen nemen maar wat toch niet lukt. Iemand kan duizend keer tegen je zeggen dat je goed bent zoals je bent en je kunt dit rationeel ook begrijpen of vinden, maar dat is niet voldoende.

Dat komt omdat die adviezen niet specifiek genoeg zijn voor jouw (onder)bewustzijn. Het beklijft alleen als het de adviezen en woorden zijn die bij jou en bij jou alleen passen.

Heel veel guru’s zeggen ‘je hebt alle antwoorden in jezelf om gelukkig te zijn’ en dat is ook zo, maar dan moet je wel weten hoe je bij die antwoorden komt. Met de juiste methode kun je wel bij die antwoorden komen, als het een methode is die je logische brein omzeilt en waarbij je onderbewustzijn wordt aangesproken. Dan borrelen je eigen adviezen en antwoorden namelijk als vanzelf naar boven. En die werken nu eenmaal het beste, want die komen vanuit JEZELF.

En doordat je die innerlijke wijsheid vanuit je onderbewuste naar je bewuste haalt, verandert je perceptie en VOEL je ook wat je eigenlijk al WEET. En zodra je het ook echt vanuit je tenen gaat voelen en geloven zul je merken dat je je niet alleen veel vaker beter voelt, maar je ook anders reageert dan voorheen. Zodat je niet meer aan jezelf hoeft te twijfelen en angsten en onzekerheden steeds meer naar de achtergrond verdwijnen. Blijvend!

Meer weten?

Wil jij ook voor eens en voor altijd verlost worden van jouw onzekerheden, angsten en twijfels? Kies dan voor een methodiek die aan al deze 6 criteria voldoet als je een vrouw bent en een diepgaand en blijvend resultaat wilt.

Voor zover ik weet voldoet alleen de Creatrix® methodiek aan alle 6 de criteria en dat maakt Creatrix® ook echt uniek. Geen enkele andere methode verenigt al deze facetten in een totaalprogramma zoals Creatrix® dat doet. Steeds meer specialisten uit de gezondheidszorg, psychologen, coaches, artsen en psychotherapeuten besluiten om met deze methodiek te gaan werken. Het blijkt vaak het ontbrekende puzzelstukje te zijn om diepere belemmerende overtuigingen en trauma’s blijvend aan te pakken en te doorbreken.

Wil jij dit zelf ook ervaren, dat het echt zo effectief en blijvend is? Neem dan contact met mij op. Of plan een vrijblijvende afspraak met mij in via mijn online agenda. En als je vragen hebt, kun je natuurlijk ook altijd contact met mij opnemen. Je bent heel erg welkom en ik help je graag!

Contact

Wil je meer weten over Creatrix®? Wil jij je ook voorgoed van je belemmeringen, oud zeer en niet-helpende patronen bevrijden en de voordelen van het 1:1 Creatrix® doorbraakprogramma ervaren? Plan een gratis en vrijblijvende kennismakingscall in via mijn online agenda. Voel je welkom, ik ontmoet je graag!

Ook voor andere vragen nodig ik je van harte uit om contact met mij op te nemen:

Tel: +31 (0)6 – 519 305 81
E-mail: josien@josienhannema.nl